En god aften i Ramsing Forsamlingshus onsdag 30.sept. 2020 med foredrag ved Michaela Thomsen

Det var ikke en fornøjelig aften. Dertil var beretningen om at være professionel soldat med 3 udsendelser for alvorlig. Michaela fortalte om sin første udsendelse til Kosovo og udtrykte sin mening om krige. Der var ingen, der var uskyldige – grusomheder og opgravning af massegrave.

Senere kom der to udsendelser til Irak, hvor kampen mod taliban var opgaven. Vi fik en beskrivelse af de hjemmelavede bomber, om talibans arbejdsmetoder. Michaela fik opgaven med at være bombehundefører. Hendes nuværende store schæferhund Scotty blev hentet ind i salen for at finde en hashpose. Man kan lære hundene at finde bestemte varer på ganske få måneder.

Hendes bombehund lærte at gå i en lige linje for at opsnuse lugten af krudt i ca. 1`s bredde. Spor ved spor blev afsøgt. Det tager lang, lang tid. Michaela fortalte, at hun altid gik ud på det afsøgte spor, som den første for at bevise, at hendes hund var dygtig. Det gav tillid. Der blev også berettet om en kollega, der mistede livet.

Foredraget blev ledsaget af fotos. De lidt bedre sider af dagligdagen i Iraks ørken. Om de primitive badeforhold, om lorteposerne, som straks blev smidt på et altid brændende bål og om soveforholdene og temperaturer på over 40 grader.

I dag er hun stadig soldat på Flyvestation Karup, hvor hun arbejder med hashhunden Scotty.

Michaela sluttede af med at fortælle, om den forvandling hun har været i gennem  fra Quinde til Kvinde – fra at være den barske soldat til nu at vægte familielivet og være mor for sin 8-årige søn i Hvidbjerg og at være den mere feminine pige – fjernt fra det billede, vi havde fået af hende under foredraget.

Jo en alvorlig – men en rigtig god aften.

Arrangør: Landsbyklyngen Sydvest Salling

Aage D

Del på Facebook