“Landsbyklyngen Sydvest Salling” gennemfører som planlagt foredrag med Lars Novrup Frederiksen om bogen ”Kristine” i Vejby Forsamlingshus onsdag 28. okt.

Ligeledes gennemføres “Livestream fra Aarhus Universitet” om “Tang” af marinebiolog Annette Bruhn, tirsdag 27. okt. i Ramsing Forsamlingshus, og igen 3. nov. i Vejby Forsamlingshus om “Dybhavet-nyt fra en ukendt verden” af biogeokemikerne Ronnie N. Glud og Bo Barker Jørgensen.

Nogle er måske i tvivl, om vi kan gennemføre foredrag med det nye forsamlingsloft.

Bemærk at der er to slags forsamlingsloft:

  • Det lille forsamlingsloft, som nu nedsættes fra 50 til 10 personer, og som gælder for sammenkomster/forsamlinger hvor vores kropslige bevægelsesmønstre ikke er reguleret – fx samvær hvor vi mingler og bevæger os uorganiseret rundt mellem hinanden og derfor let glemmer eller ikke er i stand til at overholde de sundhedsfaglige retningslinjer – fx afstand.
  • Det store forsamlingsloft, som gælder ved arrangementer hvor vi i det væsentlige sidder ned, er uændret på 500 personer: I må altså stadig have op til 500 siddende publikum (med rette afstand, god hygiejne osv.).

“I lokaler, lokaliteter og arrangementer mv., hvor kunder, besøgende eller deltagere i al væsentlighed sidder ned på faste pladser med retning mod en scene, biograflærred, bane eller lignende må der være op til 500 personer til stede.”

Som statsminister Mette Frederiksen sagde på pressekonferencen 23. oktober: 

Det er vigtigt for regeringen, at vi fortsat bruger så meget af vores kulturliv, som overhovedet muligt. At vi anerkender, at vi både er krop og sind, og at det er vigtige fællesskaber, der er livsvigtige for en nation.

Del på Facebook